Eerste driepunter voor eerste elftal

Het eerste elftal heeft haar eerste overwinning geboekt. Thuis tegen VV Partij werd verdiend gewonnen in een wedstrijd die lang onnodig spannend bleef.

Bij RKTSV ontbrak Max Beumers, die enige tijd uit de roulatie is vanwege een rugblessure. Jan Schornstein schoof door naar het middenveld om als controleur te spelen. RKTSV startte sterk in de eerste helft, had grotendeels balbezit en wist veel kansen te creëren. Danny Mommertz, Max Schepers en Wesley Schoenmaeckers werden in stelling gebracht, maar kwamen niet tot scoren.

In de 30e minuut was het echter de gastenploeg die op voorsprong kwam. Een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter afstand werd in de rebound binnen geschoten.

Ook de tweede helft kwam RKTSV goed uit de startblokken. Het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. In de 65e minuut was het eindelijk raak. De prima ingevallen Issam El Ghadouani zette een aanval op over rechts. Uit de voorzet van Jeffrey Sprenger scoorde Max Schepers de 1-1.

Hierna leek in één kort moment de gedane moeite teniet te worden gedaan door een slippertje van de verdediging. Doelman Petar Mecic kwam als overwinnaar tevoorschijn uit een een-tegen-een situatie met een aanvaller van VV Partij.

De thuisploeg ging vervolgens op jacht naar de voorsprong. Een kwartier voor tijd kopte Vince Nait Oumenssour, uit een voorzet van Jeffrey Sprenger, de 2-1 binnen.

RKTSV was hongerig naar meer. Wesley Schoenmaeckers en Jeffrey Sprenger hadden de 3-1 op de schoen, maar waren ongelukkig in de afwerking. Invaller Tim Kolodin had wellicht een penalty mee kunnen krijgen, maar de scheidsrechter besloot helaas anders. De sterk spelende verdediging bestaande uit Marvin Peters, Leroy Bemelen, Jordy van Hulst en Joep Schepers gaf niets meer weg, waardoor de eerste overwinning een feit was. Enige smet op de overwinning was de blessure van Jop Geelen, die in de eerste helft met een schouderblessure het veld moest verlaten.

De staf, bestaande uit teammanagers Rob Lamers en Frans Handels, assistent-trainer Michel Mommertz en hoofdtrainer Bram Ackermann, was tevreden met het vertoonde spel. Komende dinsdag staat een oefenwedstrijd op het programma tegen vierdeklasser LHC en zondag in competitieverband de uitwedstrijd tegen hoogvlieger SV Brunssum.