Zaterdag 05-10-2024 RKTSV J08-1 – SJO Heuvelland J08-1 9-3

Vier op een rij!

Terwijl de ochtendmist van het veld trok, maakten de jongens van RKTSV JO8-1 zich klaar voor de laatste kraker van de eerste fase. Onze jongens waren al drie wedstrijden ongeslagen en hoopten deze reeks voort te zetten tegen SJO Heuvelland JO8-1JM. Zowel Heuvelland als RKTSV had een groot publiek meegenomen naar het sportpark aan de Seghemanstraat. Om 09.00 stond iedereen klaar voor de aftrap van wat beloofde een mooie wedstrijd te worden. SJO Heuvelland mocht aftrappen.

De eerste fase van de wedstrijd tasten de twee ploegen elkaar nog een beetje af. Er werd niet veel geschoten en de ploegen leken aan elkaar gewaagd. Regelmatig brak SJO Heuvelland door het middenveld, maar onze topverdediger Scott wist samen met topkeeper Vinz het doel lange tijd leeg te houden. Na regelmatige aanvallen vanuit Rim was het Dex die zich plots vrijspeelde voor de goal van de opponent. Een zuiver schot bleek onhoudbaar voor de keeper en de eerste goal van de wedstrijd was een feit:
1-0 voor RKTSV.

Aan Kerkraadse zijde werd er gewisseld; Mohammed en Mayar mochten laten zien wat ze konden. Helaas had ook SJO Heuvelland de nodige kansen en wisten ze na een aantal pogingen toch de bal in ons net te krijgen.
Het werd 1 -1 en het was tijd voor de time-out.  In deze korte onderbreking die bij de jeugdteams wordt gedaan kan de coach een paar korte aanwijzingen geven terwijl iedereen weer even op adem komt. Valerio vertelde de coach dat het een pittige wedstrijd was, maar hij was vastberaden om nog te gaan scoren! Toen de jongens weer klaar gingen staan wisten ze het zeker; wij gingen met de winst naar huis.

Het vuur was aangestoken en topscoorder Rim was los. Samen met zijn teamgenoten wist hij zich steeds vaker vrij te spelen voor de goal van de tegenstander. Binnen de kortste keren lag de bal weer in het doel van SJO Heuvelland. Hij had de smaak te pakken en liep gelijk erna nog eens dwars over het veld om na een mooie kapbeweging met rechts met zijn linkervoet hard uit te halen. Twee mooie goals achter elkaar.
Het stond 3 – 1 toen we een mooi schot op doel door de Heuvellandse verdediging gestopt zagen worden. De bal sprong weg en Mohammed stond goed op te letten. Hij schiet, en scoort!

Even leek het erop dat we met 4-11 gingen rusten maar Valerio had zich iets voorgenomen, en dan moet dat ook gebeuren. Hij krijgt een splijtende pass van Dex waarna hij de bal hard in het doel schiet. Goal! Met 5 – 1 gaan we de kleedkamers in, op naar de ranja. Op naar de tweede helft.

Tijdens de rust werden de keepershandschoenen van Vinz uitgedaan en trok Mario de zijne aan. Gesterkt door de wetenschap dat ze een ruime voorsprong hadden, stonden de jongens weer klaar voor de aftrap. Heuvelland gaf zich niet zomaar gewonnen; ook zij waren sterk uit de kleedkamers gekomen. Gelijk kwam er een aanval vanuit Heuvelland, gelukkig was Mario zijn keepers kunsten nog niet verleerd nadat hij afgelopen week ziek was geweest. Hij hield vakkundig de deur dicht. Een prachtige pass naar voren opende het veld en Valerio schoot het eerste punt van de tweede helft binnen.

Ondanks het wedstrijdverloop lieten de tegenstanders het hoofd niet hangen. Toen de bal door niemandsland leek te rollen en onze verdediging er niet bij kon pakten ze hun kans en wisten ze ondanks het goede verdedigende werk van Mayar, Dex en Mohammed te scoren. We mochten aftrappen. Teun kwam in het veld met als doel om de verdediging van de tegenstander te ontregelen. Mooie loopacties zorgden ervoor dat de tegenstander het even niet meer wist. “Hier ga ik gebruik van maken” moeten de jongens uit Kerkrade gedacht hebben. Uit de handen schiet Mario de bal de diepte in; over de hoofden van iedereen. De bal wordt aangenomen door Valerio die hem voor de voeten van Rim klaar legt. Rim schiet hem onhoudbaar in de hoek; GOAL!

Het gejuich en geklap langs de hekken van het Kerkraadse kunstgrasveld suist nog na in de oren als een pass terug naar de verdediging van RKTSV anders gaat dan gehoopt. Goed loopwerk van Dex, Scott en Mohammed kon niet voorkomen dat Heuvelland wist te scoren. Met een ruime voorsprong brak de slotfase van de wedstrijd aan voor de JO8-1. We waren in de wedstrijd gegroeid en wisten elkaar goed te vinden met mooie passes en waar nodig goed verdedigend en keeperswerk. Teun kreeg steeds vaker de bal op een kansrijke positie en liep een paar keer bijna de bal de goal in. Na weer een mooie aanval kwam de keeper van Heuvelland ver uit zijn doel. Valerio wist de bal te bemachtigen en schoot in de verre hoek in een leeg doel, onhoudbaar.

Om de wedstrijd officieel te beslissen zetten we nog een keer aan. Vanuit de linkerkant zetten we een aanval op. Een hard schot van onze vleugelaanvaller leek voorlangs te gaan maar bleek een sublieme voorzet. Rim strekte zijn grote teen en tikte de bal zo de goal in. Vinz kwam het veld in en het publiek wist hoe laat het was; we gingen nu definitief alles dicht zetten. De laatste minuten tikten weg waarna het eindsignaal klonk. De tegenstander werd bedankt voor weer een leuke wedstrijd en onder luid gejoel kwamen onze jongens de kleedkamer binnen; het was 9 – 3 voor RKTSV geworden.
Het was ons weer gelukt.

Zoals bij de meesten bekend is, is het seizoen van de JO8 opgedeeld in vier fasen. Als coach kijk ik met veel trots terug op de eerste fase. Niet alleen vanwege de resultaten tijdens de wedstrijden maar vooral ook vanwege de groei die de jongens hebben doorgemaakt als team. Na drukke schooldagen, kinderfeestjes en in het midden tussen de andere hobby’s maken ze altijd tijd om met elkaar op het voetbalveld met veel plezier het spel te spelen. Of je nou nieuw in de groep bent of al tot de fossielen van de JO-8-1 behoort; iedereen mag heel erg trots zijn op zichzelf!
Op naar de volgende fase!

Kristof Soomers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*