Zaterdag 28-09-2024 RKTSV JO10-2 – KVC Oranje JO10-2 8 – 7

Tijd : 09u00

Plaats : RKTSV

Met de dauw nog op de grasmat, breekt het zonnetje door het wolkendek. Ideaal weer voor een echte voetbalkraker.

Vandaag spelen de mannen van JO10-2 de topper tegen KVC Oranje.

De topper, hoor ik jullie zeggen. Jazeker… Voorafgaand aan de wedstrijd is de verwachting dat beide teams niet voor elkaar onderdoen.

Zoals we in de voorbereiding van het seizoen al hebben gemerkt, heeft KVC Oranje een zeer goed en sterk team.

Na een klein jaartje samen ballen zijn wij, Tom en ik, dan ook eens benieuwd waar we staan als team. En met deze topper in het verschiet, is het een ideale mogelijkheid om te kijken in hoeverre we zijn gegroeid in het voetbalspelletje.

Uit de vorige wedstrijden is gebleken dat we een zeer vaste en solide verdediging hebben, daarom durven we het aan om met 2 verdedigers te spelen. En dan met een extra back-up vanuit het middenveld.

Dus we starten de wedstrijd in de bekende 1-2-1-2 formatie.

Vanaf het eerste fluitsignaal is de tegenstander zeer fel op de bal. Hier hebben onze mannen het lastig mee. Ze vinden niet de tijd en rust om te voetballen.

Nadat we toch knap de openingstreffer kunnen noteren, blijkt de tegenstander er nog een tandje bij te zetten.

Teveel balverlies voorin en op het middenveld, zorgt ervoor dat de mannen het achterin erg zwaar hebben. Ze staan vaak met 2 verdedigers tegen 3 aanvallers.

De eerder genoemde back-up vanuit het middenveld wordt niet goed uitgevoerd waardoor de tegenstander vrij spel heeft.

Zo worden we binnen de kortste keren overlopen en staan we 1-4 achter.

Tijdens de drinkpauze waren de meeste kopjes naar beneden. Met een aantal kleine aanpassingen en tips trekken de mannen weer ten strijde.

Belangrijke tip : foutjes (lees veel balverlies) kunnen gebeuren, maar wel weer knokken om die bal terug te krijgen. Inzet, Inzet en inzet..

Onder de uitstekende leiding van aanvoerder Dani beginnen we zeer sterk aan het laatste gedeelte van de eerste helft.

Het middenveld heeft meer controle over de bal. Van hieruit kunnen we ons eigen spel spelen en beginnen te combineren met de aanvallers.

En dan blijkt maar eens te meer hoe makkelijk voetbal kan zijn. Met 2 a 3 goede inspeelpasses en een individuele actie staan we voor het doel van de tegenstander.

En dan is het prijsschieten.

Uiteindelijk hebben we, met de rust in zicht, de achterstand weten te verkleinen naar 5-6.

Tijdens de rust zijn er onderling nog een aantal tactische tips gewisseld.

De spirit was weer hoog en het gevoel om de wedstrijd te kunnen kantelen was aanwezig.

Hoppa daar gaan we weer…op naar het 2de deel van deze topper.

We starten ijzersterk aan de 2e helft. En dan vooral met veel inzet en het idee om voor elkaar te werken. Al snel maken we de gelijkmaker.

En dan komt nu echt het besef bij de mannen dat we de wedstrijd zo maar eens kunnen gaan winnen.

Dus we schakelen een versnelling hoger en laten de bal goed rondgaan. Met een aantal goed opgebouwde aanvallen komen we steeds dichterbij. Er hangt een doelpunt in de lucht.

Uiteindelijk wordt, door middel van een mooie pass, onze aanvoerder bereikt. Zonder te aarzelen bekroond hij zijn wedstrijd met een doelpunt en schiet hij het team op voorsprong.

Nadat de tegenstander weer heeft afgetrapt beginnen de minuten te tellen.

De tegenstander is niet van plan om zonder punten naar huis te gaan. We worden direct weer in onze verdediging gedrukt. En dezelfde situatie als in het begin van wedstrijd dient zich aan.

Echter….

Nu is goed te zien wat er, na een klein jaartje ballen met elkaar, in de groep gebeurd.

Nu wordt door iedereen de rug gerecht. En de neuzen staan dezelfde kant op. Er wordt onderling gecoacht en iedereen weet wat hij moet doen. Er wordt vandaag niet verloren. Met z’n alle zorgen we er voor dat de 3 punten op Terwinselen blijven.

Vanaf de kant hebben wij met spanning en toch ook enige voldoening gekeken naar dit aspect van het spelletje.

Maar goed, de wedstrijd was nog niet gewonnen. En de tegenstander bleef maar aandringen op de gelijkmaker.

Onze spitsen kregen wel nog een aantal kansjes, maar eigenlijk niets spannends.

Na een kort trainersoverleg aan de zijlijn, hebben we besloten om te kijken of we de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Immers was 1 doelpuntje genoeg om de marge naar 2 te vergroten. En dat met een paar minuten op de klok.

Met dat gegeven hebben we besloten om de joker kaart te spelen.

Onze eigen boomlange en ijzersterke Weghorst.

Normaal standaard in de achterhoede.

Echter nu in de punt van de aanval. Met als doel; onrust stoken bij de verdediging van de tegenstander. Door blijven jagen op de bal en de tegenstander geen ruimte geven. Dit belemmert de tegenstander in de opbouw en uiteindelijk ook in de aanval.

Ons team kreeg hierdoor meer rust.

En als kers op de taart schiet Dani Weghorst ook nog het bevrijdende doelpunt binnen.

De marge is nu 2. De stand is 8-6.

KVC weet uiteindelijk nog een keer het net te vinden.

Waardoor de officiële einduitslag op 8-7 komt te staan.

Een kraker, een echte topper was deze wedstrijd.

Vandaag hebben we goed kunnen zien waar we staan als team.

Zowel bij achterstand als bij voorsprong blijven we voor elkaar werken. Als het moet dan doen we een stapje extra.