Zaterdag 21-09-2024 RKTSV JO11-1 (M) – Groene Ster JO11-2 14 – 1

Goede morgen,

We zijn alweer 4 wedstrijden verder in de competitie en we kruipen langzaam richting de herfstvakantie. Nu we een paar wedstrijden verder zijn, speelt het team steeds beter en beter en lijkt de harmonie binnen het team in balans te zijn.

Het team tovert bij ons allemaal een grote lach op onze gezichten 😊.

– RKTSV JO11-1JM – Groene Ster JO11-2: 14 – 1

Zaterdag 21 september

En we zijn aanbeland aan de 4de wedstrijd voor onze helden, een thuiswedstrijd tegen het team van Groene Ster.

Zoals inmiddels bekend, besteed ik vooraf aan de wedstrijd altijd tijd aan een voorbespreking. Ik zeg altijd iets “tekenen” zegt zoveel meer dan alleen maar woorden en dus heb ik, nagenoeg, altijd het magneetbord bij me.

Het team luistert ook elke week weer aandachtig naar alles wat er tijdens dit moment gezegd wordt. Een moment van concentratie en voorbereiding alvorens we het veld op gaan en beginnen aan de warming-up.

Waar ik vooral de nadruk op heb gelegd, is dat we niet teveel naar de bal moeten (blijven) kijken maar vooral naar de vrije tegenstander. Ik merk dat we elke keer de fout maken om te veel naar de bal te kijken wat tot gevolg heeft dat er te weinig oog is voor de (vrije) tegenstander. Daarnaast ook het welbekende fenomeen, met 2 of zelfs meer man naar 1 tegenstander toe lopen. Ik hoef niet meer uit te leggen wat het gevolg hiervan is.

Dan gaan we het veld op en het fluitsignaal wordt gegeven door onze scheidsrechter, Herman Brouwer.

Al snel zien we het spel terug waar we de wedstrijd ervoor bij Bekkerveld zijn geëindigd. Dit bekent maar 1 ding, het zal weer een genot en feest zijn voor eenieder die naar deze wedstrijd staat te kijken. En warempel het is een lesje hoe speel ik het spelletje voetbal als TEAM!!! Wowwww wat laten we Groene Ster zien wat we geleerd hebben, echt ongelooflijk mooi voetbal!

Het spel gaat van de ene zone naar de volgende en van links naar rechts! Ballen worden goed gespeeld en er wordt ook nog eens mooi afgemaakt na heerlijke assists!!

Het team is heer en meester en zijn oppermachtig voor de tegenstander! Wil wel nog een mooi woordje in dit verslag achterlaten voor de keeper van Groene Ster. Wat kan dit spelertje een potje goed keepen zeg!! Mijn complimenten hiervoor en heb deze na de wedstrijd ook nog persoonlijk overgebracht.

Als dit spel elke week op de (kunst)grasmat wordt gelegd, dan staat er voor jullie trouwe supporters nog een heleboel leuke momenten te wachten. 

Ondanks dit goede spel zijn er wel wat kleine aandachtspunten:

– Pas je spel niet aan aan de tegenstander. Blijf de ruimte gebruiken en hou je positie en kruip niet samen met de tegenstander bij elkaar op een kluitje;

– Blijf geconcentreerd en zorg bij balverlies dat je nazet;

– Blijf rustig als je een kans hebt, raak niet in “paniek” en haal diep adem en maak dan je actie.

Al met al mogen we ontzettend trots zijn en dat ben ik zeer zeker!!

Zoals jullie ook al weten hebben we elke wedstrijd vers fruit en geniet het team tijdens de rustpauze nu elke week van gezonde natuurlijke suikers! Ik wil jullie dan ook allemaal bedanken voor de bijdrage en tevens ook Sterappel wederom bedanken voor het leveren.

Zonder jullie bijdrage was dit niet mogelijk en ik denk dat we hiermee met zijn allen bijdragen aan een gezonde invulling van de rustpauze, DANKJEWEL!

Ik wens eenieder een fijne voortzetting van deze (werk)dag!

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*