Zaterdag 21 september 2024: RKTSV JO8-1 – SJO ESB’19 JO8-1 10 – 1

*Wedstrijdverslag 21-09-2024 – SJO ESB’19*

Hemelsbreed zit er 2 kilometer tussen het veld aan de Seghemanstraat en het stadion van Roda JC, waar later op de dag Roda tegen MVV zou voetballen. Wij stonden in het voorprogramma van de Limburgse derby. Om 08.30 zouden we verzamelen in onze eigen kleedkamer. Omgekleed en wel stond Mayar echter al om 08.00u aan de poorten te rammelen; hij wilde beginnen!

We liepen warm, speelden wat balletjes over en testten Mario’s keeperskunsten met een laatste schot op doel. Om 09.00 stond het voltallige team van RKTSV JO8-1 klaar voor wat een mooie pot beloofde te worden. SJO ESB’19 JO8-2 stond er ook klaar voor en trapte af. Ons aanvallend duo, Valerio en Mohammed, wist wat hen te doen stond: naar voren voetballen. Al snel was SJO ESB’19 de bal kwijt en hadden wij hem in onze voeten. Met de oefeningen uit de trainingen nog in het achterhoofd volgde er een lange bal naar voren, en gelijk ook de eerste… GOAL!

Topscoorder Rim had de bal aangenomen en hard op doel geschoten. Onhoudbaar voor de keeper van de samenwerkende voetbalverenigingen uit Eys, Simpelveld en Bocholtz. Het bleek het startsignaal van een wedstrijd zoals we die het liefst zien.

Het publiek werd getrakteerd op mooi combinatiespel, één-tweetjes en sterk verdedigend werk. Ondanks het aanvallende spel mocht ook Scott “Beton” regelmatig laten zien dat er met hem niet te sollen valt. De tegenstander liep zich vaak stuk op Dex, Scott en Vinz, die ervoor zorgden dat Mario in de eerste helft weinig schoten op doel kreeg te verduren. Toen Dex de bal weer door het middenveld van SJO ESB’19 naar voren had weten te brengen, stond Teun klaar. Hij had zijn vizier op scherp, nam de bal aan en schoot vanuit een hoek die iedereen onmogelijk had geacht. GOAL! Teuns eerste doelpunt in zijn voetbalcarrière was een feit.

Met een ruime voorsprong gingen we rusten. Het team speelde erg goed samen, wat te zien was in de score. Rim had al drie keer de bal in het net gekregen en we leken elkaar steeds beter te vinden. Genietend van het mooie samenspel dat de jongens op het veld lieten zien, vergat coach Kristof bij te houden wie wanneer precies scoorde; hij is natuurlijk ook de jongste niet meer…

In de tweede helft werden er verschillende aanvalsvormen uitgeprobeerd. Zo dribbelde Valerio vanaf de cornervlag richting het doel en schoot hij met een krul waar ze bij Andrelon jaloers op zouden zijn de bal prachtig hoog in het doel. Vinz had ook in deze wedstrijd de verdedigende “spirit” te pakken en stond vaak aan de basis van de opbouw naar voren. Een daarvan werd opgepikt door Mayar, die de bal weer tussen de palen schoot.

Mario had het in de slotfase van de wedstrijd wat drukker. Inmiddels was er ook een doelpunt voor de tegenstander ingegaan, maar Mario maakte het de aanvallers erg lastig. Ook Dex maakte het vaak lastig voor de tegenstander. Als hij een stappenteller had gedragen, dan had hij het record op de marathon vast verbroken. Zijn goede werk wist hij zelf te belonen met een goal.

Na een vermakelijke wedstrijd klonk het eindsignaal. We wonnen in eigen huis met 10 – 1 van SJO ESB’19 met goals van Rim, Teun, Valerio, Mayar en Dex. Een wedstrijd waar iedereen trots op mag zijn. Er gaan geruchten dat dit de inspiratie was voor Roda JC om later op de dag ook in eigen huis te winnen.

Volgende week staan we weer op het veld, maar dan bij Bekkerveld in Heerlen.

Groet,

Kristof Soomers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*