Wedstrijdverslagen JO11-1 van zaterdag 7 en zaterdag 14 september 2024

Goede morgen allen,

Zoals reeds eerder medegedeeld zal ik in dit verslag terugkijken op 2 wedstrijden die gespeeld de afgelopen 2 weekenden.

Helaas heb ik het deze week onzettend druk met ritjes naar Amsterdam waardoor het later is dan jullie gewend zijn.

Vanaf komend weekend zullen de verslagen weer als vanouds een paar dagen na het weekend gedicht worden.

7 september:   RKTSV JO11-1JM – KVC Oranje JO11-1: 3 – 4

14 september: Bekkerveld JO11-3JM – RKTSV JO11-1JM: 2 – 7

Zaterdag 7 september

Vandaag staat weer een nieuw treffen op het programma tegen KVC Oranje. Gezien het resultaat op het toernooi van RKHBS en de ontmoetingen in de afgelopen seizoenen, zal het vandaag een hele interessante wedstrijd worden aangezien KVC Oranje altijd een tegenstander van formaat is. Voor het team de 2de wedstrijd op half veld.

Met dit allemaal in het achterhoofd, geef ik het team de nodige instructies mee tijdens de voorbespreking wat ze vandaag kunnen verwachten en waar we op moeten letten ook gezien het verloop van de eerste wedstrijd tegen BSV Limburgia.

Het fluitsignaal klinkt en we zijn onderweg. Zoals ook verwacht is er genoeg tegenstand en kwaliteit aan de kant van KVC en het gaat weer heen en weer. Toch lijken we langzamerhand in het spel te komen, we zien mooie combinaties en dus mooi voetbal. Het team gebruikt de ruimte en laat de bal ook door de verschillende zones rond gaan. Hetgeen (aan)geleerd wordt op de training, wordt toegepast in de wedstrijd. Dit is wat wij als trainers graag willen zien, toepassen wat je geleerd hebt.

We gaan dan ook met een terechte voorsprong de rustpauze in. Tijdens de pauze het team meegegeven om dit spel vast te houden en de concentratie te bewaren tot het laatste fluitsignaal. Let goed op vrij lopende tegenstanders en kijk niet alleen naar de bal. Vergeet niet te voetballen zonder bal, dit blijft onderdeel van het totale spel.

Uiteindelijk eist de conditie zijn tol en komt KVC toch terug in de wedstrijd en uiteindelijk moeten we toch het onderspit delven en verliezen we de wedstrijd met 1 doelpunt verschil. Het team heeft erg hard geknokt en gezien het verloop van de hele wedstrijd, was minimaal een gelijk spel verdiend ook gezien de kansen die helaas niet benut waren.

Zaterdag 14 september

Vandaag staat alweer de 3de wedstrijd gepland tegen Bekkerveld, in feite geen onbekende tegenstander van ons team.

Afgelopen week veel tijd besteed aan het spel op het gebied van bal rond laten spelen alsmede toewerken naar een betere conditie.

Dus tijdens de voorbespreking de punten zoals hierboven benoemd waar aandacht aan gegeven moet worden.

Dan is het tijd om de kunstgrasmat te betreden om er een leuke wedstrijd van te maken! En het zou een super leuke en geweldige wedstrijd worden. Wat laten ze vandaag zien dat ze het spelletje snappen. Het publiek wordt getrakteerd op een “masterclass” voetbal! Wat is en blijft dit toch een genot om naar het spel te kijken als het zo soepel en heerlijk loopt!

Op de weg naar de poort krijgen we zelfs een compliment van supporters van de tegenstander, dus wat meer kun je nog wensen. GEWELDIG!!!

We gaan er in ieder geval alles aan doen om dit spel voort te zetten in de komende wedstrijden. Daar waar nog aandacht nodig is, zullen we uiteraard in de trainingen opnemen.

Ik wens eenieder nog een fijne voortzetting van de dag!

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*