Onnodige nederlaag voor eerste elftal

Afgelopen zondag speelde het eerste elftal haar tweede bekerwedstrijd. Na de winstpartij van vorige week tegen RKUVC trok de ploeg met vol goede moed naar Munstergeleen. Helaas verliep de uitwedstrijd tegen SVM niet zoals gehoopt.

In het begin van de wedstrijd was RKTSV direct gevaarlijk. Jeffrey Sprenger wist de geboden kans echter niet te verzilveren. Hierna nam de thuisploeg het initiatief over. SVM had meer balbezit maar de verdediging, onder leiding van de sterk spelende Leroy Bemelen, gaf geen kansen weg. De grootste kans in de eerste helft was voor Max Schepers, die echter vrij voor doel jammerlijk faalde.

In de tweede helft waren SVM en RKTSV aan elkaar gewaagd. Helaas sloeg in de 52e minuut het noodlot toe. De scheidsrechter bepaalde dat Marvin Peters, na de onderschepping van een diepe bal, de bal bewust terugspeelde naar doelman Mike Vreuls. Uit de toekende vrije trap scoorde SVM de openingstreffer.

Hierna ontstond een open wedstrijd, waarbij doelman Mike Vreuls enkele keren handelend moest optreden. De grootste mogelijkheden waren toch voor RKTSV. Toen opportunistischer werd gespeeld, kwamen er goede kansen voor Max Beumers en Max Schepers, die echter geen doel troffen. Verder werd een goede scoringskans op discutabele wijze afgefloten wegens buitenspel. Aan het einde van de wedstrijd leek RKTSV dan toch de verdiende gelijkmaker te scoren. De scheidsrechter constateerde echter buitenspel na een inzet van Danny Mommertz, hoewel de grensrechter van SVM niet vlagde voor buitenspel. Vlak voor tijd kreeg Marciano Descendre nog een terechte rode kaart, nadat hij onbewust maar wel te laat de tegenstander onderuit had gehaald.

Na afloop van de wedstrijd heerste er frustratie over deze onnodige nederlaag. Een gelijkspel was namelijk dik verdiend geweest. Komende zondag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen vierdeklasser FC Geleen-Zuid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*