Zaterdag 31-08-2024 BSV Limburgia/Kamerl JO11-1 – RKTSV JO11-1 (M) 8 – 4

Goede morgen allen,

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen BSV Limburgia op het programma. Voor mij een bekende vereniging tijdens mijn tijd bij de dames van Woander Forest maar voor ons RKTSV een hele nieuwe tegenstander.

Het succes van het toernooi zit nog vers in ons geheugen en in die van de spelers. Dus ik hoopte op een voortzetting van dit succes met het oog op het mooie voetbalspel wat ze hebben laten zien.

In ieder geval zal de eerste competitiewedstrijd vooral een echte meting zijn waar we exact staan als we kijken naar de duur van de wedstijd in relatie met grootte van het veld en 8 tegen 8 spelvorm.

– BSV Limburgia / Kamerland JO11-1 – RKTSV JO11-1JM: 8 – 4

Zaterdag 31 augustus 10.00 uur kleedlokaal 6. Daar zitten we dan 13 spelers incompleet door afwezigheid van Fedde en Ivar. Nadat het team zich heeft klaargemaakt, begin ik aan de voorbespreking. Ik geef ze mee dat ze zich goed moeten beseffen dat we nu de eerste keer 4 x 15 minuten op een half veld zullen gaan voetballen. Belangrijk is hierbij om het spel van het toernooi door te trekken naar de wedstrijd tegen BSV Limburgia. Gebruik alles wat je tot nu toe geleerd hebt tijdens de trainingen.

Laat de bal het werk doen en gebruik de gehele ruimte van het veld, dit waren de grootste aanwijzingen die ik het team meegaf.

Overige punten die ik tijdens voorbesprekingen meegeef, blijven natuurlijk altijd van toepassing.

Nadat ik eenieder een boks heb gegeven, gaan we het veld op. Rick zorgt voor de warming-up en daarna gaan we met de bal verder.

Klokslag 10.30 uur fluit de spelbegeleider voor de aftrap en we zijn vertrokken. Bij de aftrap hebben we balbezit en de bal gaat rond. Je merkt dat beide teams aan het aftasten zijn aangezien het voor iedereen wennen is om op zo’n groot veld te voetballen.

Gelukkig houdt het team zich aan hetgeen we afgesproken hebben en proberen ze het spel naar hun hand te zetten.

BSV Limburgia speelt het spelletje net iets beter en daar loopt het spel toch wat soepeler dan bij ons. Het duurt ook niet lang voordat we het eerste tegendoelpunt krijgen. De volgende 2 tegendoelpunten volgen vrij snel erachteraan.

Vanuit de kant proberen we het team de juiste richting in te coachen wat resultaat geeft want we scoren!

Tijdens de eerste time-out roep ik het team bij elkaar en geef instructies waar het team foutjes maakt. Je merkt duidelijk dat de tegenstander ook goed speelt waardoor het iets lastiger is om zelf in de wedstrijd te komen.

Tijdens de eerste 15 minuten heb ik een aantal momenten gezien waar het team aandacht aan moet schenken:

– Kijk niet alleen maar naar de bal, voetbal zonder bal: kijk waar je tegenstander is en verdedig deze;

– Het team is te “lief”: we moeten iets feller worden. Dit betekent eerder naar de bal toe en probeer eerder druk te zetten;

– We zijn te “bang”: tegenstander doet niks ze spelen alleen de bal rond en voetballen ook zonder bal en zijn gewoon fysieker aanwezig. Gebruik je lichaam en geef hiermee aan dat je er ook bent;

– Zoek de gemakkelijke weg en niet de moeilijke. Kijk naast je, meestal staat een medespeler direct naast je vrij;

– Verstop je niet achter de tegenstander als we in de aanval zijn, je medespeler kan je daardoor niet bereiken;

– Zoek de weg van de minste weerstand indien je een (loop)actie uitvoert, kijk eerst om je heen en zoek dan een richting waar de minste tegenstanders staan;

– Speel de bal eerder, zoek alleen passeeracties op indien het spel hierom vraagt. Vaker is eerder spelen de betere keuze dan “pingelen”.

Al met al is er genoeg werk aan de winkel en is het ook duidelijk dat gedurende de wedstrijd de conditie een grote speelt in het spelverloop.

Bovenstaande aandachtspunten bleven zichtbaar in het spel en helaas verliezen we de wedstrijd. Ik heb altijd gezegd dat verliezen helemaal niet erg is, als er maar goed gevoetbald wordt.

Het team heeft zich nog goed kunnen herpakken en hebben de schade kunnen beperken tot een verschil van 4 doelpunten. Gezien het gebrek aan conditie heeft het team toch tot het einde geknokt voor wat ze waard waren!

We hebben genoeg huiswerk voor de komende trainingen en de komende wedstrijden.

Ik geloof er heilig in dat we alleen maar beter en beter zullen worden en lering halen uit alle wedstrijden, want ik weet wat het team kan!! Kanjers we zijn en blijven ontzettend trots op jullie!!!!

Ik denk dat ik genoeg op papier heb gezet voor het allereerste verslag!

Ik wens jullie alleen een hele fijne (werk)dag.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*