Eerste elftal winst eerste bekerwedstrijd

Ons eerste elftal is afgelopen zondag de bekercompetitie begonnen met een ruime 6-1 overwinning op de kersverse derdeklasser RKUVC.

RKTSV begon goed aan de wedstrijd en na een klein kwartier spelen kwam men op voorsprong. Na een knappe steekbal van Vince Nait Oumenssour, kapte Jeffrey Sprenger naar binnen en schoot de bal hoog in de verre hoek: 1-0. RKUVC bepaalde hierna het spelbeeld en kreeg enkele dikke scoringskansen, die onder meer door goed keeperswerk van Petar Mecic, gelukkig niet in doelpunten werden omgezet.

Een kwartier na de rust was het wederom Jeffrey Sprenger die het net wist te vinden en de 2-0 binnen schoot. Hierna vielen in een kort tijdsbestek de doelpunten als rijpe appels van de boom. Eerst scoorde Max Schepers, op aangeven van Jeffrey Sprenger de 3-0 en in 78e minuut scoorde Max Beumers, na een assist van Issam El Ghadouani, de 4-0. In de 80e minuut scoorde RKUVC uit een corner de verdiende tegentreffer. In de 88e minuut was het alweer raak. Max Schepers scoorde zijn tweede treffer op aangeven van wederom Jeffrey Sprenger.

RKUVC was aan het eind van de wedstrijd behoorlijk gehavend en had ondanks haar vier wissels op een gegeven moment nog slechts negen spelers op het speelveld staan vanwege blessures. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd bepaalde Marvin Peters, op aangeven van Issam El Ghadouani, de eindstand op 6-1.

Hoewel de wedstrijd heel anders had kunnen verlopen als RKUVC de kansen in de eerste helft had afgemaakt, heeft RKTSV op basis van strijd en inzet een mooie overwinning behaald. De volgende week zondag wacht de volgende bekerwedstrijd uit bij SVM in Munstergeleen.