Eerste elftal verliest eerste oefenduel

Ons eerste elftal is afgelopen zondag de oefencampagne gestart met een uitwedstrijd tegen vierdeklasser Rood-Groen LVC’01.

Beide teams waren in het begin van de wedstrijd behoorlijk aan elkaar gewaagd. Ons eerste elftal wist via de spits van dienst in deze wedstrijd Wesley Schoenmaeckers het eerste echte gevaar te stichten, hierna volgde een kleine kans voor de thuisploeg. In de achtste minuut gaf de scheidsrechter een penalty aan RKTSV, na een duw in de rug van buitenspeler Gilby Rütten. Max Beumers verzilverde deze ietwat gemakkelijk gegeven strafschop: 0-1. Hierna wist het team nog enkele kansen te creëren via de diepe bal, alleen werden deze kansen niet benut en werd ook te weinig aangesloten om de rebounds te benutten.

Na een half uur spelen begon de thuisploeg de wedstrijd over te nemen en kon hierbij steeds verder oprukken, hoewel (grote) kansen nog uitbleven. Uiteindelijk wist Rood-Groen in de laatste vijf minuten voor de rust toch nog twee keer te scoren en ging men met een 2-1 achterstand de rust is.

De tweede helft startte RKTSV vrij matig. Het spel dat men in de eerste 15 minuten van de wedstrijd had laten zien, was grotendeels verdwenen. Doordat de scherpte ontbrak kon Rood-Groen driemaal scoren. Deze tegendoelpunten waren niet nodig, ondanks het feit dat Rood Groen in de tweede helft  de bovenliggende partij was.
De laatste vijftien minuten wist RKTSV zich enigszins te herstellen, met uiteindelijk een doelpunt als gevolg. Na een goede opbouw van achteruit werd de bal verloren op de helft van de tegenpartij. De ploeg schakelde echter goed om en wist de bal direct te heroveren. Linksbuiten Jeffrey Sprenger kreeg de bal en na een goede actie werd zijn voorzet door Ken Inceman binnengekopt. Dit was het laatste doelpunt, waardoor de wedstrijd in een 5-2 overwinning voor Rood-Groen eindigde.

Met een prima begin- en eindfase van de wedstrijd waren er genoeg aanknopingspunten. Alleen in de tussenliggende speeltijd had uit een ander vaatje getapt moeten worden. Komende donderdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma tegen Chevremont. De aftrap is om 20:00 uur op ons sportcomplex.