Jo Knuth 70 jaar lid

Tijdens de onlangs gehouden jubilarissenavond werd Jo Knuth (83 jaar jong) gehuldigd in verband met zijn 70 jarig jubileum bij onze verenging. Jo is na Addy van den Berg het tweede lid van onze vereniging die de magische grens van 70 lidmaatschapsjaren is gepasseerd.

Jo werd op 1 september 1952 op 13 jarige leeftijd lid van onze vereniging. Hij was toen eigenlijk al een tweetal jaren actief als jeugdlid, maar was tot dan toe niet officieel opgegeven als lid van onze vereniging bij de KNVB.

Jo maakte al op 16 jarige leeftijd als jeugdspeler zijn debuut op het eerste elftal. Vanaf zijn 17e tot zijn 37e jaar was Jo een vaste waarde op ons eerste elftal. Deze periode werd een zestal jaren onderbroken door de militaire dienstplicht van Jo in Nieuw Guinea en aansluitend de Koopvaardij. In die tijd voetbalde Jo in vrijwel alle hoeken van de wereld, voor zover zijn werk dit toe liet.

Jo speelde zijn laatste wedstrijd op het eerste elftal in het seizoen 1973-1974. Vermeldenswaardig hierbij is dat Jo tijdens de laatste acht seizoenen op het eerste elftal, ook nog regelmatig op zaterdag met het zesde elftal meespeelde. Dit was toen in die tijd toen nog mogelijk en gebeurde met de stilzwijgende toestemming van onze toenmalige voorzitter Frits Hanssen.

Na zijn periode bij het eerste elftal heeft Jo op alle lagere elftallen gespeeld, van het tweede tot en met het achtste elftal, om vervolgens af te sluiten bij de veteranen. Op 17 mei 2003 kwam er via een jubileumwedstrijd, na 52 actieve voetbaljaren en 706 officiële doelpunten, een einde aan de imposante actieve voetbalcarrière van Jo en werden zijn voetbalschoenen aan de bekende kapstok gehangen.

Jo was ook een speler die zelden of nooit een training oversloeg. Hij wist dan ook meermaals de prijs in de wacht te slepen van het beste trainingsbezoek van de lagere elftallen.

Dat Jo een echte verenigingsman in hart en nieren is, blijkt ook uit de vele nevenfuncties die Jo binnen onze vereniging heeft bekleedt. Voor zijn voetbalverleden en al zijn nevenfuncties binnen onze vereniging werd Jo in 2013 benoemd tot Lid van Verdienste van onze vereniging.

Indien Jo gezond blijft, zal hij ongetwijfeld het record van Addy van den Berg (72 jaar lid van RKTSV) gaan evenaren en zelfs overtreffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*