RKTSV JO8-2 Ongeslagen Kampioen

Op de zonnige zaterdagochtend is de spanning goed te voelen. De spelers van de JO8-2 weten wat er op het spel staat. Een overwinning op tegenstander Schaesberg zou ervoor zorgen de JO8-2 ongeslagen kampioen kan worden. Een geweldige prestatie aangezien onze JO8-2 in principe nog JO7 mag spelen.

De zenuwen gieren over het complex van RKTSV. De afwezigheid van trainer Tim Couvee was goed te merken. Een matig begin leidt ertoe dat Schaesberg op voorsprong weet te komen. Alhoewel het combinatiespel goed is, worden de spelers van onze JO8 op fysieke kracht en snelheid afgetroefd.

Een mooie lob van Skye Essers brengt de JO82 op gelijke stand (1-1). Hiermee zijn de eerste tien minuten verstreken en tijd voor een coachmomentje. Trainers Daniel Niessen en Maurice Essers maken hier dankbaar gebruik van en zetten het team opnieuw neer. Tahyr en Jomar worden ingebracht en daarmee trekt de JO-8 het spel naar zich toe. Tahyr knokt zich langs enkele tegenstanders en weet 2-1 te maken. Een onoplettendheidje van de normaal zo betrouwbare keeper Vin Lux zorgt dat Schaesberg weer terug in de wedstrijd kan komen (2-2). Op slag van rust weet echter uit een mooi combinatie tussen Tahyr en Jomar, Jomar de 3-2 te maken.

De rust lijkt onze jongens goed te hebben gedaan. Wellicht dat Herman Brouwer extra siroop in het water heeft toegevoegd, maar na de rust barsten de spelers door de extra suiker van energie. Al snel weet Skye over links uit te breken en het netje te vinden (4-2). De sfeer zit er goed in en zelfs opa Couvee meldt zich langs de lijn om de jongens aan te moedigen. Geïnspireerd door het enthousiasme langs de lijn van alle trouwe supporters wordt de bal door Milan Couvee voorgeschoten en weet Levi Hendriks het net te vinden (5-2). De ban lijkt gebroken. Schaesberg komt nog nauwelijks in het spel voor. Onze laatste man Bram Scholl houdt het zoals gebruikelijk helemaal dicht. De ruime voorsprong geeft Bram het vertrouwen om bij een hoekschop mee naar voren te schuiven. Skye geeft de bal voor en Bram tikt beheerst de 6-2 binnen. Milan Couvee die normaal sterk over de rechterflank weet op te draven heeft vandaag wat meer moeite om het net te vinden, maar weet eindelijk het net te raken (7-2). Het harde werken van Naud Niessen wordt ook beloond doordat de bal van Jomar voor zijn voeten beland en een fraai afstandsschot van eigen helft weet te scoren. De verveling slaat bij keeper Vin Lux toe. Derhalve speelt hij enkele keren de bal met opzet bij de tegenstander in de voeten, om deze vervolgens iedere keer op miraculeuze wijze uit het doel te houden. Vlak voor tijd maakt Milan er een definitief einde aan en scoort de 9-2.

Hiermee wordt de laatste wedstrijd ook met een overwinning afgesloten en kan het feest beginnen. Uit de kantine klinkt we are the champions en de spelers springen van links naar rechts. Het blijft nog lang onrustig op Terwinselen.