Amateurvoetbal wordt weer hervat

De amateurvoetbalcompetities mogen weer hervat worden. Het kabinet acht het verantwoord dat voetbalteams naar andere clubs reizen om een wedstrijd te spelen.

Spelers en begeleiders vanaf achttien jaar moeten bij de ingang van de club wel een coronatoegangsbewijs tonen om te laten zien dat ze gevaccineerd, onlangs hersteld van een coronabesmetting of getest zijn.

De KNVB maakt vrijdag 28 januari bekend wanneer de amateurvoetbalcompetities precies worden hervat en hoe het vervolg van het seizoen eruit komt te zien. De KNVB zei eerder al rekening te houden met een voorbereidingstijd van minstens vier weken voor de topamateur-voetballers uit de Tweede en Derde Divisie. Voor de recreatieve voetballers uit de B-categorie gaat dat niet op.

In de zogeheten B-categorie staan komend weekeinde al wedstrijden op het programma. Het is nog niet duidelijk of die ook doorgaan. De KNVB wil alle teams de tijd geven om zich goed voor te bereiden op de hervatting van het seizoen, ook om blessures te voorkomen.

De sportkantines mogen ook de deuren weer openen voor spelers en publiek, eveneens op vertoon van een QR-code.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*