Terug in de tijd: 8 mei 1980

In het seizoen 1979-1980 eindigde ons eerste elftal samen met Waubachse Boys en Sylvia in gelijk aantal punten op de eerste plaats in de Vierde Klasse C. Een halve kampioenscompetitie moest uitsluitsel geven over welke club kampioen zou worden.

De uitwedstrijd van ons eerste elftal tegen Sylvia eindigde in een 0-0 gelijkspel, terwijl Waubachse Boys thuis met 1-0 had gewonnen van Sylvia. In de laatste wedstrijd op 8 mei 1980 thuis tegen Waubachse Boys telde voor ons eerste elftal dus enkel en alleen winst om de kampioensvlag te kunnen hijsen.

Een voor amateurbegrippen ongekend aantal van maar liefst 4000 toeschouwers waren op die bewuste donderdagavond op 8 mei 1980 op ons sportcomplex getuige van een spannend duel. De wedstrijd begon echter fataal voor ons eerste elftal. Al na tien minuten spelen moest aanvoerder en laatste man Jo Janssen na een grove overtreding met een diepe vleeswond per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Vijf minuten later kwam Waubachse Boys via een strafschop op een 0-1 voorsprong. Ons eerste elftal holde lange tijd achter de feiten aan. In een alles of niets offensief scoorde spits Theo van der Horn tien minuten voor tijd uit een strafschop de verdiende gelijkmaker. Helaas was de resterende tijd te kort om de noodzakelijke tweede treffer te scoren, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde en Waubachse Boys de titel pakte. Voor ons eerste elftal restte een extra promotiecompetitie om alsnog een ticket voor de Derde Klasse te kunnen bemachtigen.

Ook deze competitie eindigde in een teleurstelling. De thuiswedstrijd tegen IVS werd weliswaar met 1-0 gewonnen, maar de uitwedstrijd tegen RKMVC ging met 4-3 verloren en de laatste thuiswedstrijd tegen VNB eindigde in een 3-3 gelijkspel. Na een ongekend zenuwslopend en zwaar seizoen stond ons eerste elftal, na 19 wedstrijden ongeslagen te zijn, met lege handen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*