30 maart 2020: RKTSV 90 jaar jong

Vandaag 30 maart 2020 is het exact 90 jaar geleden dat onze vereniging werd opgericht.

Een van de grote animators was kapelaan Werry en bij hem thuis werd de oprichtingsvergadering gehouden. Tot de oprichters behoorden verder nog: A. Brull, de gebroeders Hanssen, de gebroeders Van der Heiden, de gebroeders Odekerken, de gebroeders Gijbels, H. Pauwels en H. Merckelbach.

De vereniging kreeg de naam RKPSV (Rooms Katholieke Patronaats Sportvereniging) en de clubkleuren waren wit-zwart (witte shirts met horizontale zwarte strepen en witte broeken). Aan het lidmaatschap van de nieuwe vereniging was de voorwaarde verbonden dat de leden van RKPSV ook lid van het patronaat moesten zijn.

Omdat er zich tijdens de competitie in het seizoen 1931-1932 meerdere ongeregeldheden hadden voorgedaan, die de naam van het patronaat niet ten goede kwamen, werd tijdens de ledenvergadering van 21 augustus 1932 dan ook besloten om de naam RKPSV te veranderen in de huidige naam RKTSV, waarachter in 1938 “Wilhelmina” werd toegevoegd.

Dit 90 jarig jubileum zal worden gevierd op zaterdag 12 september 2020.

RKTSV 1 seizoen 1930-1931

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*