Wedstrijdverslag JO11-1 zaterdag 7 december 2019

Zaterdag 7 december 2019:    SJO Weltania Bekkerveld JO11-3 – RKTSV JO11-1 (G)  3 – 4

Vandaag staat de laatste competitiewedstrijd van de najaarsreeks op het programma en wel uit tegen SJO Weltania Bekkerveld JO11-3. We moeten al vroeg op pad want het aanvangstijdstip van de wedstrijd is 09.10 uur. Iedereen is op tijd aanwezig (zowel spelers als de trouwe supporters) en we kunnen dan ook op tijd vertrekken.

De tegenstander staat op de 2e plaats en als we vandaag winnen dan gaan we over hen heen in de eindstand.

In het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op en na een pass van Luca weet Santino de 0 – 1 te scoren. Luc is vandaag de keeper, maar weet toch bijna nog te scoren. Na een verre uitrap kan de keeper van Bekkerveld de bal nog maar net tegen de lat aan duwen. En met enkele fraaie refelexen weet Luc het doel in de eerste helft schoon te houden. Iedereen werkt weer hard en vandaag heeft Santino het op zijn heupen. Na (weer) een verre uittrap van Luc scoort Santino de 0 – 2. En na een solo van Luca (hij kan nog net met de tenen van zijn schoen de bal doortikken) scoort Nadin de 0 – 3. Dit is tevens de ruststand.

In de rust geeft trainer René aan dat we niet dezelfde fout moeten maken als de vorige week (na een ruststand van 7 – 1 binnen 15 minuten naar 7 – 6) en dus het kopje erbij moeten houden. Maar ik denk dat de spelers het veel te leuk vinden om de supporters en de trainers te laten ‘zweten’ en het lekker spannend te maken want, en weer binnen 15 minuten, gaat de stand van 0 – 3 naar 3 – 3. En wordt het weer billen knijpen de laatste 15 minuten. Er zijn kansen over en weer, maar gelukkig hebben wij vandaag een goudhaantje in de persoon van Santino. Hij weet in de 30e minuut de 3 – 4 te scoren. En daardoor nemen we de overwinning en de 3 punten mee naar Terwinselen.

Trainer René en ondergetekende hadden afgesproken om met de spelers en de supporters na de wedstrijd nog gezellig een uurtje in het jeugdhome bij elkaar te zitten om deze najaarsreeks samen af te sluiten. En iedereen was er dan ook om te genieten van een stukje cake en iets te drinken. Weliswaar waren de jongens binnen 10 minuten al weer buiten aan het voetballen en waren de meiden telefoongegevens aan het uitwisselen, maar dat mocht de pret niet drukken. Zo konden de trainers en de supporters even bijkomen van de ‘spanning’ die ook deze wedstrijd weer on te snijden was.

Door deze overwinning eindigt dit team op een gedeelde 2e plaats met 6 overwinningen, 1 gelijk spel en 2 nederlagen (totaal 16 punten) en een doelsaldo van 41 doelpunten voor en 34 doelpunten tegen.

Maar deze cijfers zijn natuurlijk wel leuk maar niet zaligmakend. Het belangrijkste is dat we een goede vooruitgang zien bij alle spelers, zowel in het ‘individuele’ spel als in het samenspel, als in het positie kiezen, als in het verdedigen, als in het meedoen (inzet!).

Jongens en meisjes (ja, dit team bestaat uit 5 jongens en 6 meisjes), ga zo door en dan gaan we een leuke voorjaarsreeks tegemoet.

Herman Brouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*