Wedstrijdverslag JO11-1 zaterdag 30 november 2019

Zaterdag 30 november 2019: RKTSV JO11-1 (G) – FC Kerkrade-West JO10-2  8 – 6

Op deze koud-aanvoelende zaterdag spelen we thuis tegen FC Kerkrade-West JO10-2. Ook de trouwe supporters zijn weer massaal aanwezig.

Het veld begint langzaam groen te kleuren (de witte ‘nachtvorst’ op het veld lost door het lichte zonnetje op) als de wedstrijd begint.

Vandaag is Nadin aanvoerster en of dat iets met haar doet blijft een raadsel. Maar Nadine scoort er vandaag lustig op los. Liefst 5 doelpunten maakt zij in de eerste helft waarbij een onvervalste hattrick. In de eerste helft scoren Santino en Luca ook nog een keer waarmee de ruststand 7 – 1 is. In de rust geven de trainers aan dat we op dezelfde voet door moeten gaan. Maar het lijkt erop dat zij dachten dat zij door moesten gaan met rusten. In het eerste gedeelte van de 2e helft krijgt deze wedstrijd een geheel ander aanzien. Binnen die 15 minuten weet FC Kerkrade-West liefst 5 keer te scoren waarmee de tussenstand 7 – 6 geworden is. Uiteindelijk herpakt het team zich en vecht weer voor iedere bal. En dat resulteert uiteindelijk in de 8 – 6. Dit doelpunt werd gescoord door Santino.

Zowel de trainers als de supporters genoten dan wel van het resultaat (de derde overwinning op rij), maar het scoreverloop (van 7 – 1 naar 7 – 6) was ‘slecht’ voor het hart en de zenuwen. Ik heb al gehoord dat een van de ouders vóór de wedstrijd al geen koffie meer wil (of kan?) drinken want dan gaat het ‘mis’ (met haar of met het team?).

Door die goede reeks van 3 overwinningen op rij zijn wij opgeklommen naar de 3e plaats. A.s. zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van de najaarsreeks en wel uit tegen SJO Weltania Bekkerveld JO11-3. En dit team staat 1 punt boven ons op de 2e plaats. Dus wordt het bijzonder spannend en zullen we alle zeilen moeten bijzetten willen we nog een plaatsje stijgen in de eindrangschikking. Maar of dat uiteindelijk wel of niet lukt is, met alle respect, minder belangrijk. Het belangrijkste is dat het hele team (spelers, trainers en de trouwe supporters) één geheel vormen en het team, voetballend gezien, een mooie vooruitgang hebben bereikt in het ‘voetballen’.

Herman Brouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*