Sinterklaas op bezoek bij RKTSV

Op zaterdag 30 november bracht Sinterklaas met maar liefst 6 Zwarte Pieten een bezoek aan de jeugdspelers van RKTSV.

Om 13.00 uur waren de teams van de JO7, JO8 en JO9 aan de beurt. Na het zingen van welkomstliedjes kwamen de Sint en de Pieten aangelopen (waar het paard van Sinterklaas gebleven was is nu nog steeds onbekend) en werden zij vol verwachting verwelkomd door de aanwezige kinderen en hun ouders.

Iedere speler werd door Sinterklaas naar voren gehaald en a.d.h.v. de aantekeningen in het grote Sinterklaasboek sprak de Sint de betreffende speler toe. En dat leidde tot soms grote lachbuien bij de aanwezigen. En als een team bij de Sint was geweest en hun cadeau en een zak snoep in ontvangst hadden genomen, ging dat team met een of twee Zwarte Pieten naar het voetbalveld om hun voetbaltalent te laten zien.

Om 15.00 uur was het de beurt aan de teams van de JO10 en de JO11. En ook daar was de verwachting van de kinderen groot en kon je toch wel enige spanning op hun gezichten aflezen. Bij de opmerkingen en vragen van de Sint kwamen soms hele eerlijke antwoorden (of een leuk raadsel) van de spelers uit hun mond. Ook deze ‘oudere’ spelers ontvingen uiteraard hun cadeau en een zak snoep. En deze spelers zongen hun sinterklaasliedjes bij het weggaan van Sinterklaas (hij moest nog meer bezoeken afleggen en heeft het maar wat druk in deze weken).

Sinterklaas heeft wel toegezegd dat hij het zo leuk vindt bij RKTSV dat hij ook het volgende jaar weer tijd vrijmaakt om bij RKTSV op bezoek te komen en dat hij dan zeer benieuwd is hoe goed de spelers er dan op vooruit zijn gegaan.

Een woord van dank is zéér zeker op zijn plaats voor de leden van de activiteitencommissie van de jeugdafdeling (Bart, Monique, Marlene, Kristel) die deze middag perfect georganiseerd en in goede banen hebben geleid. Vergeet niet dat hier een goede voorbereiding aan vooraf gaat (denk o.a. aan het e-mailen met de organisatie-Piet die in oktober en november nog in Spanje was), dus nogmaals HEEL HARTELIJK BEDANKT.

Herman Brouwer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*