Wedstrijdverslag JO11-1 zaterdag 16 november 2019

RKTSV JO11-1 (G) – SJO ESB’19 JO11-2  4 – 1

Vandaag alweer de 6e wedstrijd van de najaarsreeks en wel thuis tegen SJO ESB’19 JO11-2. En SJO ESB’19 staat voor “Samenwerkende Jeugd Organisaties Zwart Wit Eys-Simpelveld-Bocholtz”, waarbij voor Bocholtz eigenlijk “Sportclub’25” gelezen dient te worden.

Sterre heeft helaas nog te veel last van haar knieën en Luc is afgemeld. Gelukkig hebben we Gino van de JO10 bereid gevonden om ons uit te helpen. En dat mag gezegd, hij speelde een hele goede wedstrijd.

We hebben al een aantal redelijke tot goede kansen gemist (goed keeperswerk van de tegenstander) alvorens Santino in de 12e minuut de score opent. En na een goede aanval (het samenspel gaat steeds iets beter) maakt Santino zijn 2e goal van de dag. Ook vandaag zijn de aanmoedigingen van de trouwe supporters de gehele wedstrijd te horen. De vader van Shaydon heeft zelfs zijn fototoestel meegebracht om de wedstrijd vast te leggen (op een kaartje; de ‘gevoelige’ plaat kennen nog slechts weinigen). En dat fototoestel komt echt van pas want daardoor heeft hij de eerste goal van Shaydon in deze najaarsreeks kunnen vastleggen. Shaydon scoort namelijk de 3 – 0 na een mooie vrije trap, uitgevoerd door Shariviana (ook wel Shari genoemd). Het spel golft toch wel op en neer en de tegenstander weet voor de rust nog de 3 – 1 te scoren.

Na de rust gaan we op de ingeslagen weg door en er zijn voldoende kansen om de score een (nog) beter aanzien te geven. Maar het blijft uiteindelijk bij 4 -1. En deze 4e goal wordt gescoord door onze ‘uithelper’ Gino, die daarmee zijn goede optreden nog meer glans geeft. En Luca (vandaag weer een keer keeper) hield het de laatste 15 minuten niet meer. Hij was vaker op weg naar de goal van de tegenstander dan dat hij in zijn eigen goal bleef.

Het was voor de trainers, de ouders en uiteraard ook voor de spelers zelf een wedstrijd om van te genieten. Veel en goede inzet (zoals elke wedstrijd tot nog toe) en een samenspel dat steeds beter wordt. En dan komt het resultaat ‘bijna’ vanzelf.

Herman Brouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*