Het is een druk weekje geweest voor JO11-1

Het was een druk weekje voor de spelers, trainers én ouders van RKTSV JO11-1 (G).

Op maandag 4 november trainen, op woensdag 6 november trainen, op donderdag 7 november de inhaalwedstrijd uit bij Sporting Heerlen, op vrijdag 8 november mee in de line-up bij de wedstrijd van Roda JC tegen Cambuur en op zaterdag 9 november de uitwedstrijd tegen Rood Groen LVC’01.

Op donderdag 7 november speelden we de inhaalwedstrijd uit tegen Sporting Heerlen JO11-3. Het was regenachtig en koud en de spelers deden er alles aan om de trouwe supporters zich warm te laten schreeuwen met aanmoedigen. De tegenstander komt al snel op 1 – 0. Helaas een foutje van Luca die vandaag de keeper is (waarschijnlijk last van koude handen). De tegenstander scoort ook nog de 2 – 0 alvorens Luc de 2 – 1 maakt. In de rust komen de spelers weer een beetje op temperatuur en ze gaan dan ook fel van start in de 2e helft. Achterenvolgens scoort Nadin de 2 – 2 (een mooie aanval met goed samenspel), maakt ook de 2 – 3 alvorens Sterre (na een jaar blessureleed) uit een voorzet van Shari de 4 – 2 scoort. Daarna scoort Sporting Heerlen 3 keer op rij (alhoewel aan de 4 – 4 een overtreding op Luc voorafging) en nu is de stand dus 5 – 4. In de tussentijd heeft Luca nog enkele knappe reddingen verricht waardoor we zicht blijven houden op een goed resultaat. De wederom meegereisde trouwe supporters moedigen de spelers nogmaals aan (daar krijgen ze het namelijk zelf ook een beetje warm van) en de spelers pikken deze aanmoedigingen goed op. Na een overtreding in het ‘strafschopgebied’ krijgen wij een penalty en Santino weet dit buitenkansje in 2 etappes te benutten. De stand is nu gelijk (5 – 5) en er zijn nog een paar minuten te spelen. En het is Santino die de 5 – 6 scoort waarmee we dus 3 punten mee naar Terwinselen kunnen nemen.

Op vrijdag 8 november gaat bijna het gehele team mee in de line-up bij de wedstrijd Roda JC – Cambuur. Hoe dat verlopen is staat in een ander berichtje op de website.

Op zaterdag 9 november spelen we de uitwedstrijd tegen Rood Groen LVC’01 JO11-1. Alleen Sterre is afgemeld omdat zij (helaas) nog teveel last heeft van de enkel en knieën. Vandaag wordt er gespeeld op ‘echt’ gras en dat zijn onze spelers dus echt niet gewend. Toch scoren wij de eerste goal (Luca 7e minuut), maar je ziet dat onze spelers het moeilijk hebben met de naar alle kanten springende bal. De tegenstander heeft wat meer techniek in huis, maar toch lukt het ze pas om in de 20e minuut de 1 – 1 te scoren. Vlak voor de rust maken ze ook nog de 2 – 1. In de 2e helft wordt nog 6 keer gescoord (3 keer door ieder team). Voor ons team scoort Santino de 3 – 2, en Luca de 4 – 3 (afstandschot) en in de laatste minuut nog de 5 – 4. Tussendoor raakt Luca ook nog een keer de lat. Luc is vandaag de keeper en heeft in de 2e helft veel pech. Bij een uitrap glijdt hij uit waardoor de tegenstander de bal in de voeten krijgt en gemakkelijk kan scoren. En Luc: zulke dingen kunnen gebeuren en ja dat is niet leuk. Maar niemand is daar boos om (dat heb je wel kunnen merken aan de reacties van iedereen). En ondanks de, ook nu weer, luide aanmoedigingen van de meegereisde ouders lukte het vandaag niet om minimaal een gelijkspel mee naar huis te nemen.

Al met al is het dus een drukke week geweest met 2 trainingen, 2 wedstrijden (1 gewonnen, 1 verloren) en een geweldige ervaring beleeft bij de line-up.

Herman Brouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*