Wedstrijdverslag JO11-1 zaterdag 26 oktober 2019

Zaterdag 26 oktober 2019:     RKTSV JO11-1 (G) – Chevremont JO11     3 – 2

Na de midweekse wedstrijd (uit tegen FC Kerkrade-West JO11-3) staat vandaag de competitiewedstrijd tegen Chevremont JO11-1 op het programma. De bekerwedstrijd tegen dit team eindigde op 14 september in 2 – 2, dus verwachten we een leuke en gelijkopgaande wedstrijd. En die werd het dan ook.

Het spel golft op en neer, met kansjes aan beide kanten. Met name Santino heeft het vandaag op zijn heupen en hij speelt keer op keer zijn tegenstander uit, alleen laat de afwerking het afweten. Het is Chevremont die het eerste scoort en wel in de 25e minuut van de 1e helft. Voor het team is dat een seintje om er een schepje bovenop te doen en in de 27e minuut scoort Santino de gelijkmaker 1 – 1. En dat is dan ook de ruststand.

Trainer René geeft aan dat we moeten proberen wat rustiger aan de bal te zijn en vaker de medespeler aan te spelen (denk eens aan het maken van een 1-2). Ook in de 2e helft golft het spel op en neer, maar nu is het Zoë (vandaag de aanvoerster) die de 2 – 1 scoort. Ze is zo blij met haar doelpunt dat ze een juichende beweging maakt die ik niet na kan doen (dan breek ik waarschijnlijk beide benen). Het team blijft vechten en werken voor een volgend doelpunt en dat komt er dan ook. Keano heeft goed naar zijn vader geluisterd en is wat verder van de goal af gaan staan. En dan komt de bal voor zijn rechtervoet en met een droge knal maakt hij er 3 – 1 van. Er zijn nu nog 8 minuten te spelen en met alle inzet proberen de spelers deze mogelijke overwinning over de streep te trekken. Vlak voor tijd weet Chevremont nog de 3 – 2 te scoren. En ja, het lukt dus om de eerste overwinning van dit seizoen binnen te slepen.

Een groot compliment aan iedereen, maar zeker ook voor Luc die het teambelang boven zijn eigen belang heeft gesteld door in de rust de licht geblesseerde Luca te vervangen als keeper. Luc wilde zo graag vandaag de gehele wedstrijd als veldspeler spelen, dus dat was best wel een ‘opoffering’. Klasse, Luc.

Ook nu hebben jullie weer een geweldige wedstrijd gespeeld, met hard meelevende en vaker van spanning bibberende ouders langs de lijn. En ja, deze aanmoedigingen hebben de spelers gewoon nodig (ze maken het graag spannend en dan niet alleen voor de ouders maar ook voor de trainers).

Een prettig weekend gewenst en tot maandag op de training.

Herman Brouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*