ST Schimmert/GSV’28 JO11-3 – RKTSV JO11-2 (G): 6-2

Hier volgt het eerste wedstrijdverslag van RKTSV JO11-2 (G) voor de voorjaarsreeks 2019, gespeeld op zaterdag 9 februari 2019.

Dit team heeft in de najaarsreeks als RKTSV JO10-1 (G) gespeeld. Doordat we nu de beschikking hebben over 11 spelers hebben de trainers besloten dit team door te schuiven naar de JO11 zodat we nu 8-tegen-8 kunnen spelen i.p.v. 6-tegen-6.

Het team RKTSV JO11-2 (G) bestaat uit de volgende spelers en speelsters. Naast de ‘oude’ spelers Hazar, Luca, Luc, Azad, Santino en de speelsters Nadin, Davinya en Femke maken ook Shaydon (al gedurende de najaarsreeks er bij gekomen) en Sterre en Bibi onderdeel uit van dit team.

Op vrijdag waren Shaydon (ziek) en Sterre (geblesseerd) al afgemeld en zo zouden wij zaterdag met 9 spelers richting Schimmert gaan. Maar vlak voor het vertrek meldde Nadin zich af en aangekomen bij Schimmert bleek ook Femke te ziek om te spelen. En zo starten we dus met 7 spelers tegen 8 spelers.

De sterke wind maakte het voetballen niet makkelijker en het hele team weerde zich kranig. De eerste kans van de wedstrijd was voor Santino die (helaas) de paal raakte. Daarna een geweldige redding van Hazar en bleef het nog even 0–0. In de 9e minuut scoorde Schimmert 1–0 en pas in de eindfase van de 1ehelft werd het 2 en 3–0, mede door enkele mooie reddingen van Hazar.

In de 2e helft werd het al snel 4–0. En toen vond Luca het goed geweest en hij scoorde de 4–1. Na de 5–1 had Luca bijna geluk met een schot vanaf de middellijn. Helaas ging de bal net naast. Schimmert scoorde nog een keer en het was Luca die de eindstand op het bord bracht, namelijk 6–2.

Alle spelers verdienen een groot compliment voor hun inzet en het ‘blijven’ voetballen, ondanks de numerieke minderheid. Met deze inzet zullen we ons mannetje staan in deze voorjaarsreeks.

Herman Brouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*