Voorbeschouwing KVC Oranje 1 – RKTSV 1

Zondag staat er weer eens een onvervalste Kerkraadse derby op het programma in de vierde klasse B van het amateurvoetbal. Op Sportpark Bleijerheide, aan de Voorterstraat, treffen koploper KVC Oranje en runner-up RKTSV elkaar in een onderlinge confrontatie. Een wedstrijd die altijd een bezoekje waard is. Deze wedstrijd zich nog wel eens tot een hartverwarmend schouwspel ontwikkelen. Nog niet zo heel veel jaren geleden werd het, na een 1-3 ruststand, maar liefst 6-3. De ongeveer 600 kijkers kregen destijds een enorm spektakelstuk voorgeschoteld door de beide teams die toen in derde klasse uitkwamen.

Het kan verkeren in amateurvoetbal. Ook vorig seizoen ontmoetten de beide ploegen elkaar. KVC Oranje deed het toen als promovendus prima. De ploeg van trainer Paul van Putten zou uiteindelijk de nacompetitie halen, waarin men in Elsloo de meerdere moest erkennen in Haslou. RKTSV daarentegen kende een uiterst moeizaam seizoen en wist pas tegen het einde van de competitie het vege lijf te redden. Logisch gevolg is dat de twee teams ook nu weer in de vierde klasse uitkomen en het opnieuw tegen elkaar mogen opnemen. Niets mis mee overigens!

De situatie is niettemin nu wat anders. KVC Oranje heeft een prima start achter de rug. Dat is op zich niet echt nieuws. Vorig jaar ging het namelijk ook al best goed. Bovendien wil de ploeg voor de titel gaan. RKTSV echter doet het nu beduidend beter dan in de vorige voetbaljaargang. De vierde plaats op de ranglijst, vlak achter Voerendaal, spreekt wat dat betreft boekdelen. De blauw-witten uit Terwinselen hebben dit seizoen al vijf keer gewonnen. Verloren werd drie keer, opvallend genoeg steeds in thuiswedstrijden, de laatste keer afgelopen zondag, toen het thuis tegen Rood Groen LVC’01 maar liefst 1-5 werd. In uitduels daarentegen is men nog ongeslagen. Tien winstpunten uit vier wedstrijden is een plaatje waarmee men zich mag vertonen.

KVC Oranje is koploper en wil meer. Dat is bekend. Maar de ploeg speelde niet steeds even goed. Reden genoeg om met beide voeten op de grond te blijven staan. Wat RKTSV betreft moet men dus gewaarschuwd zijn. Daar zal de technische staf wel voor zorgen. Vertrouwen mag er ook zijn, de overwinning afgelopen zondag bij concurrent Voerendaal (1-3) was een overtuigende en verdiende zege.

Vorig seizoen won KVC Oranje in Terwinselen met het nodige geluk. Het werd toen in blessuretijd 2-1. In de thuiswedstrijd was het verschil duidelijker. Oranje-wit won met 4-1. Dat zal nu waarschijnlijk een stuk moeilijker worden. De stand op de ranglijst alleen al doet dat vermoeden. Daarenboven heeft RKTSV zich in de zomerstop aanzienlijk weten te versterken.

We zullen zien hoe het deze keer gaat aflopen. In ieder geval mag worden uitgekeken naar een spannende derby, zondag om 14.30 in Bleijerheide. KVC Oranje en RKTSV heten u uiteraard graag welkom.

Tekst: Werner Nijssen (KVC Oranje)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*