Pupil van de week 2018-11-04

Vandaag in een stralend zonnetje is Djevi pupil van de week.

Mama, papa, zijn broertjes en ook oom en tante zijn present om er niks van te missen. Vandaag staat de wedstrijd tegen Zwart-Wit’19 uit Eys op het programma. Bij de jongens van het 1e elftal kleedt Djevi zich om. Als hij zijn tenue aan heeft krijgt hij zijn bal. De bal met alle handtekeningen van de spelers. Djevi mag mee trainen voordat de wedstrijd begint, maar met zijn eigen nieuwe bal. Mama bood al aan om er goed op te letten, maar dat hoefde niet…Djevi neemt deze het liefst mee het veld op. En dan begint de wedstrijd. De bedoeling is dat Djevi als pupil voorop loopt en zo samen met de elftallen en scheidsrechter het veld op loopt. Maar Djevi is zo enthousiast dat hij al halverwege het veld is, samen met de trainers en verzorgers en niet in de gaten heeft dat de elftallen op hem staan te wachten.

De wedstrijd begint als Djevi het eerste doelpunt scoort. Maar dat wordt hem nog helemaal niet zo makkelijk gemaakt. De eerste bal wordt door de fanatieke keeper tegen gehouden. Het publiek laat van zich horen en de tweede bal van Djevi..die zit.

Djevi neemt plaats in de dug-out tussen de wisselspelers en de wedstrijd begint.

Maar dan loopt er een extra spelertje op het veld: het kleine broertje van Djevi vindt het reuze interessant en mama rent maar gauw achter hem aan het veld op.

Djevi komt even later toch uit de dug-out: hij is zijn bal kwijt. Maar daar heeft een van de spelers al voor gezorgd. Die bal ligt veilig opgeborgen in de kleedkamer.

Voor de rust loopt Djevi met de collectebus om een bijdrage voor de jeugd op te halen. Dat gaat in een rap tempo. Vandaag wordt Allerheiligen gevierd in de kerk, de klokken luiden en Djevi doet mee. Als het publiek de pupil ook al niet zouden zien, horen doen ze hem deze zondag zeker. Hij heeft de grootste pret in het laten klinken van de rammelende centjes. Als hij klaar is met zijn rondje haalt Djevi in de kantine nog wat lekkers.

En dan is er rust. Eindelijk kan hij zijn bal weer bemachtigen en daar loopt hij trots als een pauw mee weg.

Monique Huppertz (Activiteitencommissie jeugdafdeling)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*