Sportclub’25 JO8-1 – RKTSV JO8: 3 – 6

Afgelopen zaterdag 10 maart was het dan eindelijk zover. Na afgelasting van de eerste twee wedstrijden, nu dan toch de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2018. We moesten aantreden tegen Sportclub ’25 in Bocholtz.

Om 9:00 uur verzamelen bij RKTSV en dan gezamenlijk richting Bocholtz, waar om 10:00 uur werd afgetrapt. De eerste minuten gingen beide teams gelijk op en speelde de wedstrijd zich zo’n beetje op het middenveld af en kwam ’t niet tot serieuze doelpogingen. Na een minuut of 7 viel echter uit het niets de 1-0 en pas toen werden beide teams echt wakker.

Bij de JO-8 wordt gebruik gemaakt van de time-out en dus klonk na 10 minuten het fluitsignaal hiervoor. Op zich een goed moment voor de trainers om te zorgen voor een serieuze peptalk voor onze spelers. En die heeft goed gewerkt, want slechts enkele minuten na de time-out werd het 1-1. En toen was de ban gebroken, want er volgde aanval na aanval door onze kids en snel volgden nog twee doelpunten en stond het dus 1-3. Vlak voor rust viel nog de 1-4 door een mooie kopbal in eigen doel van een speler uit Bocholtz.

Aan het begin van de tweede helft ging het weer wat meer gelijk op. Bocholtz had de rust goed benut en ze kwamen weer fris en fruitig uit de rust. Maar echt baten mocht het uiteindelijk toch niet, want we namen het aanvallend initiatief weer op ons en na een minuutje of 10-11 in tweede helft werd het 1-5. Omdat wij ‘handig’ gebruik maken van onze keeper met terugspeelballen, ontstond er discussie over het wel of niet toestaan van terugspeelballen op de keeper. Op zich apart dat zo’n discussie pas op ¾ van de wedstrijd komt, maar we hebben ’t even opgezocht. En het blijkt inderdaad niet te zijn toegestaan dat de keeper terugspeelballen oppakt. Dan weten we dat voor de toekomst…….  

Niettemin werd even later weer door ons gescoord en werd de stand op 1-6 gezet. Een comfortabele voorsprong, waardoor we in de laatste minuten een beetje de concentratie verloren en hierdoor werd de 2e goal door Bocholtz gescoord en in de laatste minuut werd de eindstand op 3-6 gezet door nog een laatste goal van Sportclub.

De eerste wedstrijd zit erop, we hebben lekker gespeeld en de eerste buit is binnen. We hebben gewonnen! Proficiat jongens en meisjes en deze week weer lekker trainen en volgende week zaterdag de volgende wedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*