Wedstrijdverslag RKMVC 2-RKTSV 2 3-3

Zondag 15 oktober; Matchday. Na de overwinning tegen Schinveld stond de wedstrijd tegen RKMVC 2 op het programma. Tijd voor de tweede 3-punter van het seizoen, iedereen was dus ook topgemotiveerd en min of meer topfit op enkele katertjes na.

Eenmaal in de wereldmetropool Mechelen aangekomen konden wij een gloednieuw kunstgrasveld bewonderen. En zoals bleek hadden wij zelfs het privilege om deze mat te ontgroenen en de eerste wedstrijd erop te spelen. Nadat de opstelling gemaakt was en de warming up achter de rug was, was het dus tijd voor de aftrap.

In de eerste helft bleek al snel dat wij ondanks een incomplete selectie niet kansloos waren in mechelen. Integendeel, wij hadden zelfs het heft in handen en waren de betere partij over grote delen van de eerste helft. De eerste treffer liet dus ook niet lang op zich wachten. Yannick “de Lat” Bockhorn scoorde de 0-1. Nadat hij eerder in de wedstrijd ook alweer vanuit een vrije trap de lat geraakt had. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft begon het helaas niet zo goed als de eerste helft eindigde. Mechelen begon sterk en zette veel druk, en slaagde er in om binnen de eerste 5 minuten de gelijkmaker te scoren. Na dit tegendoelpunt kregen wij echter weer grip op de wedstrijd en gingen we weer door zoals in de eerste helft. De 1-2 liet ook niet lang op zich wachten. Yannick “de lat” Bockhorn was in de 16 in balbezit en kreeg een  tik, en liet zich dus slim vallen; Penalty. Het moment voor Joost “binnenkantje” den Uijl om te laten zien dat hij de bal niet alleen op trainingen in de hoeken kan plaatsen. Dat Doet hij ook en zo kwamen wij weer op voorsprong. Enkele minuten later ging Bockie weer op avontuur in de 16 van Mechelen. Uit frustratie besloot de verdediger van Mechelen om Bockie onderuit te halen in zijn eigen strafschopgebied. Het logische gevolg, nog een penalty. Maar na protest van Mechelen liet de scheids zich ervan overtuigen dat de overtreding buiten de 16 gemaakt is en werd er alleen een vrije trap gegeven. Ondanks deze meer dan twijfelachtige beslissing werd er eens een keertje niet gezijkt en accepteerden wij dit. Niet veel later kwam er de kans voor “magic” Mike Herben om te Shinen. Hij kwam 1 op 1 met de keeper en had nog genoeg tijd en ruimte om meters te pakken en de bal af te maken. Maar de druk werd hem helaas iets te veel en daarom zegelde de bal enkele meters over de lat. Na een goede onderschepping op het middenveld, een snelle omschakeling werd het echter weer gevaarlijk voor de goal van Mechelen. Jan “Strouke” Schornstein zag het gat en kreeg een pas op maat van bockie, en kon dus ook 1 op 1 gaan met de keeper. Ondanks alle twijfels aan de schotkwaliteiten maakte Stroude de kans koelbloedig af en schoof hij de bal rechts in de hoek. Na de 1-3 stopten wij helaas met voetballen en lieten wij ons achteruit druken en werd mechelen weer gevaarlijker. Ondanks een paar goede reddingen van Devlin “Prins carnaval” Gillessen konden wij een tegentreffer niet voorkomen en was de stand nog maar 2-3. Alsof dit niet erg genoeg was werd het weer gevaarlijk via onze linker kant. Op tempo werd onze verdediging gepasseerd en werd de gelijkmaker gescoord. Dit was uiteindelijk ook de eindstand en moesten wij met 1 puntje leven.

Jan Schornstein

 

Hoofdsponsor