Wedstrijdverslag RKTSV 2-Schinveld 2 4-2

Nadat iedereen weer uitgerust was van het Oktoberfest van afgelopen vrijdag verzamelden we ons op deze herfstachtige zondagochtend om 10.00 uur voor de thuiswedstrijd tegen Schinveld. Vanwege de afwezigheid van enkele spelers passeerden afgelopen vrijdag verschillende namen de revue die ons konden uithelpen. Uiteindelijk was het Buddie die zich bij het team voegde. Eenmaal in de kantine aangekomen zat Jordy al klaar met zijn geliefde pen en papier om de eerste boetes van de dag uit te delen. Helaas voor de boetepot was het alleen Jozef die te laat arriveerde op het Sportpark Seghemansstraat. Toen iedereen plaats had genomen in het kleedlokaal en Sil nog even twijfelde over welk shirt hij zou aantrekken, maakte Jos, bij afwezigheid van Ruud, de opstelling bekend. Het leek even alsof Jos de tegenstander wilde verrassen door met twee keepers te spelen. Maar omdat op deze speelwijze nog te weinig is getraind, werd toch besloten om Schröder op zijn vertrouwde plek in de defensie te zetten in plaats van in de goal.

Na een goede warming-up onder leiding van Raad begon de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het eerste gevaarlijke moment kwam van de bezoekers. De spits van Schinveld probeerde met een afstandsschot de keeper te verschalken, maar Devlin stuurde de bal met zijn ogen op de lat. Niet veel later besloot de man in vorm Niklas om op avontuur te gaan en sneed de 16 in waarna hij de keeper met een listig balletje wist te passeren, 1-0! Nu was het zaak om de voorsprong te vergroten. Helaas wist niet veel later ook Schinveld te scoren. RKSTV liet zich echter niet van de wijs brengen. Nadat de bal na een corner bij Jimmy in de voeten belandde, bleef hij kalm en speelde de bal naar de vrijstaande Niklas, die de bal met overtuiging inschoot en zo de 2-1 op het scorebord zette. Schinveld kreeg nog enkele kansjes maar kwam niet meer tot scoren in de eerste helft.

In de tweede helft wist RKTSV snel de 3-1 in het net te leggen. Het was weer Jimmy die niet zelfzuchtig was en de bal naar de vrijstaande Bockie speelde, die koeltjes de 3-1 binnenschoof. Vanaf dit moment kwam de thuisploeg eigenlijk niet meer aan voetballen toe en even later wist Schinveld dan ook de 3-2 binnen te schieten. De bezoekers werden steeds sterker en RKTSV schoot de bal maar al te graag het derde veld op. De paar schoten van de uitploeg die vervolgens op het doel werden gevuurd, werden vakkundig door Devlin uit het doel gehouden. Na een spaarzame uitbraak aan het einde van de wedstrijd kreeg RKTSV nog een vrije trap. Stijn besloot de bal te pakken en schoot de bal tegen de arm van een speler van Schinveld die in de muur stond. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, iets wat de jongens van d’r Sjtaat niet meer snel gewend waren. De strafschop werd vervolgens verzilverd door Stijn die hiermee de eindstand van 4-2 op het wedstrijdformulier liet schrijven. De basis voor deze overwinning is natuurlijk afgelopen vrijdag op de training  gelegd; op het derde veld wordt namelijk het kindje geboren!

De eerste punten van het seizoen zijn gepakt en volgende week kan dat aantal verdubbeld worden als we op bezoek moeten bij RKMVC.

Stijn Hamers

 

Hoofdsponsor