Wedstrijdverslag RKTSV 2-Heksenberg 2 1-4

Rommelige start

Zondag 24 september begint als een mooie nazomerdag, maar zal op een sportieve manier een aantal uren later heel anders aanvoelen. Nadat de oefenwedstrijden voor genoeg ‘stof tot nadenken’ gaf, begonnen we met een logische opstelling aan de competitie. Het aftastende begin van beide kanten zorgde voor weinig doelpogingen. Dit was op zich geen probleem, in de oefenwedstrijden liep het team juist in de beginfase tegen onnodige tegentreffers aan. Nu stond het organisatorisch goed. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de duels en het daaropvolgende commentaar steeds harder. Dit leidde tot een tweetal gele kaarten die terecht waren, echter had de ploeg het gevoel dat de scheidsrechter de andere partij spaarde. Dit is een gegeven waar vooraf op gehamerd werd, maar wat in de praktijk lastig te voorkomen blijkt. Tussendoor had Heksenberg na een verkeerde breedtepass de score geopend, 0-1, waarbij Devlin geen blaam trof. Heksenberg vond het nodig om niet alleen vanuit het veld, maar ook vanaf de zijlijn, commentaar te hebben op beslissingen. Een aantal minuten voor rust wordt een schot gekraakt in de zestien van Heksenberg, waarbij Jan duidelijk gevloerd wordt in de zestien. De scheidsrechter beslist tot ieders verbazing om de bal op de rand van de zestien te leggen. Hierop volgt een dermate protest van Heksenberg dat de scheidsrechter besluit om te stoppen. Na een aantal minuten worden de beide aanvoerders bij hem geroepen. In deze kleedkamer werd vooral Heksenberg toegesproken. Er werd beloofd het rustiger aan te gaan doen waarna kon worden hervat. RKTSV probeerde ‘het koppie’ erbij te houden en meer naar de eigen inbreng te gaan kijken. In de resterende minuten voor de rust schoot Bockie de vrije trap op de lat en scoorde Heksenberg uit de daaropvolgende counter. Met een 0-2 ruststand was het even tijd om de boel bij elkaar te rapen.

In de rust probeerde RKTSV de eerste helft te vergeten en de tweede helft een tandje bij te schakelen. Het tempo ging omhoog en RKTSV nam nu geregeld de doelman van Heksenberg onder vuur. Een aantal pogingen werden geblokt, bij andere pogingen toonde de keeper zijn kwaliteiten. Als het op die momenten niet lukt, ligt de bal al snel aan de andere kant in het netje, 0-3. Deze viel uit een corner waar Heksenberg vrij eenvoudig kon afdrukken. RKTSV hield echter niet op en bleef de aanval zoeken op zoek naar een beter resultaat. Uit wederom een counter punterde de spits van Heksenberg raak, 0-4. Dat het door Jimmy nog 1-4 werd was een pleister op de wond. Er was te weinig tijd over om de schade verder te beperken.

De mentaliteit van de tweede helft is iets om verder op te bouwen. Als het team dit voortaan in de eerste helft al kan opbrengen, worden er vanzelf punten vergaard. Nu begonnen we pas te voetballen na een achterstand en lieten we ons kennen door met de tegenstander en scheidsrechter bezig te zijn. Deze week wordt gebruikt om verder te schaven aan de mentaliteit zodat dit hopelijk komende zondag bij Bekkerveld 3 voor punten zorgt.

Joost den Uijl

 

Hoofdsponsor