Wedstrijdverslag Schinveld 2-RKTSV 2 2-0

Zondagochtend, het zonnetje scheen en dus prima omstandigheden om een goede partij te spelen. Op de heenweg naar Schinveld zagen we nog even kort onze concurrentie spelen op Sportpark de Lelie. Eenmaal aangekomen in het kleedlokaal kwam al snel het besef dat hier belangrijke punten gehaald konden worden om de grens van 30 punten te overschrijden. Vlak voor de wedstrijd smeerde Joost ‘’offside’’ den Uil zich nog even goed in met zonnebrand, met de hoop dat dit de tegenstander zou afschrikken.

De wedstrijd ging van start en we waren in de veronderstelling dat we tegen Schinveld moesten spelen. Dit bleek echter al snel een illusie te zijn. Het was namelijk de scheidsrechter die zich had voorgenomen de punten in Schinveld te houden. De grensrechter hielp voor de zekerheid nog een handje mee. Hij had in deze wedstrijd meer gevlagd dan Jordy Rijvers in zijn hele carrière. RKTSV creëerde in de eerste helft toch nog enkele kansen om de score te openen, maar was helaas niet secuur genoeg in de afwerking. Om Schinveld een helpende hand te bieden werd Yannick ‘Anelka’ Bockhorn door middel van een gele kaart een tijdstraf van tien minuten opgelegd. Nu moest het Schinveld toch wel lukken?

In de rust werd aangegeven dat de scheids niet gestoord mocht worden in zijn missie. Gebeurde dit wel dan zou een gele kaart volgen. Met die wetenschap ging RKTSV weer het veld op om er nog het beste van te maken.

In de tweede helft was RKTSV de bovenliggende partij. Helaas werden enkele 100 procent kansen vakkundig gemist. Schinveld kwam er eigenlijk niet aan te pas. Echter was het de belangrijkste man van de wedstrijd die de bal, na een spaarzame aanval van Schinveld, besloot op de stip te leggen. Na deze goal knakte er dan ook iets bij RKTSV. Toch werd er nog opzoek gegaan naar de gelijkmaker. Bryan ’’Jimmy’’ Regtop probeerde nog een penalty te versieren, maar tevergeefs. Het was nog een wonder dat de bal niet aan de andere kant op de stip werd gelegd na deze valpartij. Nadat RKTSV alles of niets ging spelen, kon Schinveld uit een counter nog de 2-0 maken. Dit was dan ook de eindstand.

Stijn Hamers

 

 

Hoofdsponsor