Wedstrijdverslag Heksenberg 2-RKTSV 2 0-4

Sinds Stijn zijn premies op het eerste elftal pakt, zit de klad er in qua wedstrijdverslagen van het tweede. Aangezien ondergetekende het wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd (1-4 verloren) had geschreven, zal het deze keer ook worden gedaan. Het is 15 april 2018, een lekkere lente ochtend en rond 10.50 uur blijkt bij aankomst op het eigen sportpark het volgende:

-het derde staat met de rust met 6-0 voor

-een horde kinderen loopt op het hoofdveld o.l.v. Danny Mommertz

-Elmar en ‘Teddy’ Meijers leiden vandaag het tweede

Jos, Jordy (boete?) en Ruud verkozen voor vandaag andere oorden en moeten dat misschien vaker gaan doen. Eerder in deze competitie bleek al dat het team punten vergaard wanneer de technische staf niet compleet is. Met een selectie van 13 man (Jüpje ‘Jozef’ Budie bleek met enige vertraging onderweg te zijn naar Brunssum) vertrok het tweede voor de wedstrijd tegen een ploeg uit de top drie. Het feit dat Jüpje later kwam leverde Sil een basisplek op de linksachter op. Tijdens de warming-up bleek dat de wedstrijd tien minuten eerder zou beginnen, Raad maakte er dan ook een korte warming-up van. Tegen dergelijke warming-ups zijn zelfs de ‘shakes’ van Sil en soms ook Rody niet opgewassen. Het tweede begon geconcentreerd aan de wedstrijd en had al snel een overwicht. Dit uitte zich nog niet in kansen, maar wel in veelvuldig balbezit. Binnen een tijdsbestek van amper vijf minuten scoorde het tweede tweemaal. Eerst was er een aanval vanaf rechts waar Jimmy op de rand zestien ondergetekende inspeelde. Die wist zich vervolgens de ‘zestien’ in te dribbelen waar de nummer 3 van Heksenberg de actie onderbrak. Hij stond echter met zijn gezicht richting het eigen doel en schoot de bal met een keurige boog over de keeper. Niet veel later een inworp op links en ik dacht dat het Karel was die de bal teruglegde op Niklas. Niklas bedacht zich geen moment en schoot de bal in de korte hoek binnen, 0-2. 

Heksenberg had hier geen antwoord op, maar nummer 3 deed een moedige poging. In de middencirkel schopte hij Stroucken zowat doormidden. Nummer 3 was nog verbaasd dat hem dit (slechts) een gele kaart opleverde. Tijdens de overtalsituatie lukte het Jimmy om over de rechterkant door te breken en de bal langs de keeper in het doel te schuiven, 0-3.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust. Heksenberg had in de eerste helft geen schot op Devlin gelost. Het gevaarlijkste moment was nog het weifelende optreden van Roelof, maar ook dit werd uiteindelijk vakkundig verholpen. Het tweede wist dat Heksenberg na rust nog één poging ging doen om terug te komen in de wedstrijd. Behalve een bal die Devlin via de lat over tikte en een paar vangballen, waren er verder geen noemenswaardige situaties in de eigen zestien. RKTSV kon de geboden ruimte die het voorin kreeg maar niet omzetten in een vierde goal. Een aantal ongelukkige keuzes en pogingen van afstand ten spijt. Op een gegeven moment geloofde Heksenberg het wel en was de buit binnen. Een minuut of tien voor tijd besloot Bockie de bal van een meter of 20-25 in de verre hoek te schieten. Omdat de bal redelijk in de kruising vloog, vond hij het nodig om ‘gepast’ te juichen. Dit leverde hem niet veel later een terechte wissel op. De prima leidende scheidsrechter van dienst floot niet lang hierna af. Eindelijk weer eens een driepunter voor het tweede. Op basis van een met name prima eerste helft zeer verdiend. Na afloop konden de volgende zaken worden genoteerd: 

-de eerste uitoverwinning van het seizoen is een feit

-voor de eerste keer in het seizoen werd de ‘nul’ gehouden

 -Jos en Ruud kunnen het tweede op zondag met een gerust hart achterlaten

 -Tim bedankt voor het vlaggen!

-Teddy weet nog altijd niet wat de standaard-functie inhoudt

-boete voor Niklas vanwege het niet meenemen van scheenbeschermers

-de pot vaseline was verdwenen

 

Met de vandaag getoonde instelling en beleving als basis kan het tweede nog een (flink) aantal punten verzamelen. De komende weken zal uitwijzen in hoeverre we van vandaag hebben geleerd.

Joost den Uijl

 

Hoofdsponsor