Wedstrijdverslag RKTSV JO11-1 – FC Kerkrade-West JO11-5 3 - 3

Vandaag spelen we de laatste competitiewedstrijd van najaarsreeks. Het betreft de ‘derby’ tegen het team FC Kerkrade-West JO11-5. En wel een derby omdat de spelers elkaar natuurlijk kennen van school.

Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt er nog een teamfoto gemaakt omdat we vandaag de nieuwe, door JUMBO Kerkrade-West gesponsorde, wedstrijdkleding voor het eerst aanhebben.

Het is een zeer koude zaterdag en het was nog maar de vraag of de wedstrijd door kon gaan. Maar onze spelers zijn natuurlijk bikkels en niet bang van een beetje kou. We spelen 8 tegen 8 zodat er van ons team niemand in de kou langs de lijn hoeft te staan. Vanaf de eerste minuut gaan beide teams er fijn tegen aan en je kunt al zien dat beide teams deze wedstrijd niet willen verliezen.

In de 16e minuut opent FC Kerkrade-West de score. Het spel gaat gelijk op, maar toch zijn de betere kansen voor ons team. Hazar (vandaag aanvoerder) begint aan een solo maar schiet nog van te ver af op het doel, helaas net geen doelpunt. Santino onderschept een foute terugspeelbal (daar loert hij altijd op) maar ook hij mist het doel op een haar na.

In de rust komen we allemaal weer een beetje op temperatuur en dat betekent dat onze kanjers in de tweede helft meteen weer met volle inzet starten. En deze inzet wordt beloond. In de 5e minuut scoort Aghiad, na mooi samenspel met Jens, de 1 - 1. In de 13e minuut scoort Azad (hij is wel de kleinste van het team maar heeft een hard schot) de 2 - 1 na een goed genomen corner van Aghiad. Nu zet FC Kerkrade-West een tandje bij en zij scoren de 2 - 2 en de 2 - 3 (14e en 16e minuut). Maar onze spelers ruiken dat er vandaag wat te halen is en uit een redelijk aantal kansen (FC Kerkrade-West komt er niet echt meer aan te pas) scoort Aghiad vlak voor tijd in de 24e minuut de 3 - 3. En daarmee wordt de najaarsreeks toch nog met een leuk resultaat afgesloten.

Zoals ik al vaker heb aangegeven zijn de trainers (en ik denk ook de ouders) heel trots op jullie. Als het jongste team in deze klasse hebben jullie steeds veel inzet en de juiste wedstrijdmentaliteit getoond. En zijn jullie steeds blijven strijden voor een beter resultaat en hebben nooit het kopje laten hangen bij een tegendoelpunt.

Vanaf volgende week (zaterdag 16 december) start de winterzaalcompetitie en ook daar gaan we weer samen een leuke competitie van maken.

Herman Brouwer.

Hoofdsponsor

Activiteiten

vr feb 22 @20:11 -
Carnavalsavond Ouwe Voesbalsjong
vr mrt 01 @20:11 -
Prinsereceptie