Terug in de tijd: 30 maart 1930

Het is vandaag precies 88 jaar geleden dat onze vereniging werd opgericht.

De grondslag voor het oprichten van RKTSV werd gelegd in maart 1930. Het toenmalige patronaat, gevestigd in het bovenzaaltje van de jongensschool aan de Singelweg, was de plaats waar in die tijd steeds vaker werd gesproken over het oprichten van een nieuwe voetbalverenging in Terwinselen.

Een van de grote animators was kapelaan Werry. Bij hem thuis werd op 30 maart 1930 de oprichtingsvergadering gehouden. Tot de oprichters behoorden verder nog: A. Brull, de gebroeders Hanssen, de gebroeders Van der Heiden, de gebroeders Odekerken, de gebroeders Gijbels, H. Pauwels en H. Merckelbach.

De vereniging kreeg de naam RKPSV (RK Patronaats Sportvereniging) en de clubkleuren waren wit-zwart (witte shirts met horizontale zwarte strepen en witte broeken). Aan het lidmaatschap van de nieuwe vereniging was de voorwaarde verbonden dat de leden van RKPSV ook lid van het patronaat moesten zijn. Het eerste bestuur dat werd gekozen bestond uit: voorzitter Math Gijbels, secretaris A. Brull en penningmeester J. Odekerken met kapelaan Werry als adviseur.

RKPSV was echter niet de eerste voetbalclub in Terwinselen. Eerder was al De Spartaan opgericht, die echter niet lang bestond, terwijl verder nog bestonden OVV (Onderspekholz) en Wilhelmina. Deze verenigingen, die allen op het terrein aan de Singelweg speelden, en de in 1937 opgerichte vereniging ADO (Tempo), konden het hoofd niet boven water houden en verdwenen de een na de ander.

In de ledenvergadering van 21 augustus 1932 werd besloten om de naam RKPSV te veranderen in de huidige naam RKTSV, waarachter in 1938 “Wilhelmina” werd toegevoegd.

 

 

 

Hoofdsponsor

Activiteiten

Geen evenementen